Bedankt! 

 

27 800 kilo dopjes verzameld op één maand tijd

Het onmogelijke is gebeurd. Tussen 19 februari en 18 maart spaarden jullie maar liefst 27 800 KILO dopjes! Dat betekent niet alleen dat jullie massaal genoten hebben van een kortingsbon van €5, maar ook dat het Belgisch Centrum voor Geleidehonden 8 nieuwe puppy’s kan aankopen. Dat is fantastisch nieuws!

 

 

Wat gebeurt er met de dopjes?

De 27 800 kilo dopjes worden verkocht aan kunststofverwerkende bedrijven. De opbrengst gaat naar het BCG en de dopjes worden gerecycleerd tot plastic paletten. Goed voor het milieu en voor het BCG! Het BCG leidt de puppy’s vervolgens op tot geleidehonden zodat blinde of slechtziende mensen zelfstandiger kunnen leven. Ze helpen hen om zich niet alleen sneller, maar vooral ook veiliger te kunnen verplaatsen - wat hun levenskwaliteit ten goede komt.

 

 

BCG aan het woord

Niet alleen wij zijn opgetogen over het resultaat, ook Miek Uyttendale, marketing verantwoordelijke van het BCG is vol lof:

 

“ Voor het BCG is de Dopjesactie een fantastisch initiatief. De winkels van Bel&Bo zijn goed verspreid in heel België. Daardoor heeft iedereen de kans om dopjes in te leveren. Wij kennen zelfs spaarders die hun dopjes een jaar lang bijhouden. Tijdens de Dopjesactie brengen zij hun kleurrijke dopjes dan naar Bel&Bo. Super toch! Volgend jaar opnieuw? “

 


Een welgemeende dankjewel aan iedereen !

 

 

 

Nog enkele wist je datjes

- Er ongeveer 400 dopjes in 1 kg zitten?
- Er ongeveer 3.400 kg dopjes nodig zijn om een goedgekeurde en geschikte puppy aan te schaffen?
- Er ongeveer 77.500 kg dopjes nodig zijn om een opgeleide en afgeleverde blindengeleidehond te kunnen financieren?

Weet je graag meer over het BGG? > http://www.geleidehond.be/

 

 

XOXO BEL&BO