Colour your life

We maken het leven graag wat kleurrijker. Daarom steunen we al 5 jaar het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG) waar puppy’s tot blindengeleidehonden opgeleid worden. Tijdens de dopjesactie worden plastic dopjes ingezameld en verkocht aan plastic verwerkende bedrijven. De opbrengst hiervan gaat naar het BCG. Er zijn zo’n 75 000 kilo dopjes nodig om één puppy op te leiden tot geleidehond. En dat zijn er veel, heel veel. Daarom kan je vanaf 19 februari opnieuw jouw dopjes droppen bij Bel&Bo.

 

 

Van dopje tot palet

In ruil voor een zakje dopjes ontvang je een kortingsbon van €5. De dopjes worden verzameld en nadien gerecycleerd tot plastic paletten. Wil je graag meer weten over het volledige proces? Bekijk dan alvast dit filmpje.

“ Voor BCG is de dopjesactie een fantastisch duwtje in de rug. De winkels van Bel&Bo zijn goed verspreid in heel België. Daardoor heeft iedereen de kans om hun dopjes in te leveren. Zo kennen wij spaarders die hun dopjes een jaar lang bijhouden. Tijdens de dopjesactie brengen zij hun dopjes dan naar Bel&Bo. Super toch! “ Miek, marketing verantwoordelijke bij het BCG

 

 

 

 

Spaar jij ook met ons mee?

Hoe?

- De inzamelactie start op 19 februari 2018 en eindigt op 18 maart. Zakjes vind je in elke Bel&Bo winkel, maar andere zakjes kunnen natuurlijk ook gebruikt worden.

- In ruil voor een ingeleverd zakje dopjes, ontvang je een kortingsbon van €5 bij aankoop van minstens €24,99. De kortingsbon is geldig t.e.m. 18 maart 2018, met een maximum van 10 kortingsbonnen per klant.

- OPGELET! Verzamel enkel de juiste dopjes. Hieronder vind je enkele richtlijnen.

 

PLASTIC DOPJES VAN FLESSEN EN BUSSEN:

    - DRANKEN: frisdrank, water, melk, fruitsap, sportdrank (het doorzichtige kapje mag erop blijven)

    - PRODUCTEN: (af)wasproducten, detergenten, deo's, shampoos, spuitbussen ...

DEZE DOPJES WORDEN GEWEIGERD:

- vuile dopjes (zand, etensresten, schimmel,…)

- dopjes groter dan 25 cm doorsnede

- wijnkurken, metalen schroefdoppen, rubberen doppen, kroonkurken, sleutels, afval, batterijen, …

 

Deel jouw dopjesmoment met ons:

 

@belnbo
#belnbofashion

 

 

XOXO BEL&BO