So good, so you!

 

Het klimaat telt. Wie ons een beetje volgt, weet dat duurzaamheid diep verweven zit in onze bedrijfscultuur. Als lid van Fair Wear Foundation streven we naar eerlijke kledij met oog voor mens én natuur. Met ons bijenhotel, zonnepanelen en talrijke andere duurzame initiatieven proberen we onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Dit keer staken we echter nog een tandje bij: onze stylisten ontwierpen onze eerste duurzame collectie: so GOOD so YOU. De collectie wordt vervaardigd uit duurzame materialen zoals lyocell, gerecycleerd polyester en biokatoen. Samen lief zijn voor de natuur, zo gaan we voor een duurzame toekomst voor iedereen!

 

 

Biokatoen

 

Biokatoen met GOTS-label wordt op een sociaal verantwoorde en biologische manier geproduceerd: goed voor je huid en de natuur.

Biokatoen

 

 

 

 

Lyocell

 

Lyocell wordt op een milieuvriendelijke manier geproduceerd uit houtpulp van de snelgroeiende eucalyptusboom. Tijdens het productieproces met gesloten kringloop wordt het water gerecycleerd. Lyocell lijkt dan wel op viscose, de stof is even sterk als polyester of katoen en kreukt bijna niet. De natuurvezel absorbeert nog beter dan katoen en voelt even zacht op de huid. Lyocell is bovendien heel huidvriendelijk, een groot pluspunt in een wereld waar allergieën en irritaties steeds meer de norm zijn.

Was kledingstukken in lyocell in de wasmachine op een fijn wasprogramma (max 40°).

Eucalyptus

 

 

 

 

Gerecycleerd polyester

 

Gerecycleerd polyester wordt gemaakt uit PET-flessen en reststoffen. Het productieproces is minder belastend voor het milieu waardoor deze stof een duurzaam alternatief voor polyester is.

Gerecycleerd polyester

 

Kies jij ook voor trendy mode met een hart voor mens én natuur? Blijf je graag op de hoogte van onze projecten? Abonneer je dan zeker op onze nieuwsbrief en volg ons via onze Sociale Media.

 

 

 

 

Facebook Instagram
> like ons > volg ons