De perfecte Instagram foto

Scroll jij graag door je Instagram-feed, maar vind je het zelf moeilijk om geslaagde foto’s te maken? Dat is voorgoed verleden tijd! Met deze 5 gouden tips van onze fotografe maak jij binnenkort de mooiste foto’s.

 

 

1. Belichting

Neem je foto’s overdag bij voldoende daglicht. Goede belichting zorgt voor mooie en kwalitatieve foto’s, dus maak ze bij voorkeur buiten of dicht bij een raam. Beperk het gebruik van de flits voor het mooiste resultaat.

• Voor de professionals: tik op het beeld van de camera om het natuurlijk licht aan te passen. Kies waar het licht op focust en vermijd je dat jouw onderwerp te donker of overbelicht in beeld staat.

Belichting

 

 

2. Compositie

Zorg er (altijd) voor dat je onderwerp of jezelf mooi recht in beeld staat. Vind je dit moeilijk? Instagram helpt je met een raster om een mooi uitgelijnd beeld te krijgen. Het is zeker geen must om je onderwerp altijd in het midden te plaatsen. Je mag uniek zijn 😄.

Compositie

 

 

3. Locatie

Neem foto’s op mooie plaatsen: op pad, tijdens een leuke activiteit of op een fijne plek. Bovendien shoot je de leukste foto’s als je plezier hebt. Yes!

Locatie

 

 

4. Filters

Wist je dat je het contrast, helderheid en warmte kan aanpassen op Instagram? Zo kan je donkere foto’s oplichten en koele foto’s warmer maken, fantastisch toch? Je kan steeds voor een leuke filter kiezen. Houd het wel realistisch 😉.

Filters

 

 

5. Gebruik hashtags

Een hashtag zorgt ervoor dat je foto snel gevonden én gedeeld kan worden. Deze hashtags worden veel gebruikt: #fashion, #holiday, #outfitoftheday,… De leukste hashtag blijft echter #belnbofashion. Niet alleen maak je kans op een cadeaubon van €50 bij Bel&Bo, je foto komt ook terecht op onze website.

Hashtags

 

 

En last but not last.

Post enkel een foto als jij er ook blij van word. Hou van jezelf en van de foto’s die je maakt. Maak jouw leven en dat van onze fans een beetje kleurrijker met een inspirerende foto. Veel succes! #tijdvoorkleur

 

 

 

XOXO BEL&BO