Wat is lyocell?

 

In een wereld die razendsnel verandert, grijpen we steeds meer terug naar de basis. Fashion mag dan wel van voorbijgaande aard zijn, onze blauwe planeet moet nog lang meegaan! Goed nieuws: de mode-industrie maakt steeds meer gebruik van milieuvriendelijke materialen. Ook wij zetten al jarenlang in op duurzaamheid. Hoog tijd dus om in te zoomen op lyocell. Wat is lyocell? Wat zijn de voordelen van lyocell?

 

 

Waarom voor lyocell kiezen?

Eucalyptus

Lyocell is een natuurvezel die gemaakt wordt van houtpulp afkomstig van de eucalyptusboom. Deze loofboom groeit doorgaans voldoende met regenwater. Bovendien zijn er bijna geen pesticiden nodig om de groei te bevorderen. De productie van lyocell garen gebeurt in een gesloten kringloop, wat betekent dat alle gebruikte middelen gerecycleerd worden. Het eindproduct is duurzaam. Maar er is meer.

 

 

Lyocell versus katoen of polyester

Lyocell

Lyocell lijkt dan wel op viscose, de stof is even sterk als polyester of katoen en kreukt bijna niet. De natuurvezel absorbeert nog beter dan katoen en voelt even zacht op de huid. Lyocell is bovendien heel huidvriendelijk, een groot pluspunt in een wereld waar allergieën en irritaties steeds meer de norm zijn.

Shop hier >

 

 

Denim of zijde look?

Lyocell

Qua look lijkt lyocell in de dunne versie op zijde. Ga je voor de iets dikkere variant, dan voelt de stof als denim aan. Keuze genoeg - lijkt ons - om voor lyocell te kiezen!

Shop hier >

 

 

Hoe was je lyocell ?

Lyocell

Was lyocell in de wasmachine op een fijn wasprogramma (max 40°). Overdrijf niet met wasmiddel zodat het kleur zeker niet vervaagt. Nog een laatste pluspunt van lyocell? Deze stof krimpt niet!

 

 

Kies jij ook voor trendy mode én een gezonde planeet? Blijf je graag op de hoogte van onze projecten? Abonneer je dan zeker op onze nieuwsbrief en volg ons via onze Sociale Media.

Facebook Instagram
> like ons > volg ons