Communie- of lentefeestfoto’s maken. Het lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Wij staken ons licht op bij fotograaf Zymcke. Met deze DIY tips (en super tips) maak je de perfecte foto’s.

 

Ijsbreker

Niet iedereen poseert graag. Zorg er dus voor dat zoon-/dochterlief zich op zijn/haar gemak voelt.

 

Super tip 1 = eerst wat spelen, breekt het ijs.

 

Die spontaniteit zie je ook op de foto’s. Zorg dat je de favoriete knuffelaap, -konijn, -beer bij de hand hebt. Dat levert tevens ook mooi fotomateriaal op. Speelgoed doet het altijd goed. Rijdt jouw dochter graag te paard of speelt zoonlief gitaar? Ideaal tijdens de fotoshoot!

 

 

Hotspots
Besteed aandacht aan de locatie. Vermijd te drukke of te witte achtergronden. Kies sowieso voor de buitenlucht. Een meer of bos vormt alvast een perfect kader. Mag het wat stoerder zijn, denk dan aan een skatepark of oud (fabrieks)gebouw. So cool. Of wat vind je van een afgepelde witte muur of bakstenen? Ook graffiti is leuk, zolang hij niet domineert. Organiseer bij uitstek de fotoshoot in de voormiddag. Zo vermijd je te felle zon en schaduw .

 

 

 

Super tip 2 = neem eens een close-up!

 

Zorg ervoor dat de kledij zichtbaar is, maar zet ook het mooie kapsel in de verf. (voor DIY haartips zie onze blog) Last but not least: gebruik indien mogelijk een old fashioned fototoestel en geen smartphone. Dit komt niet alleen de kwaliteit ten goede, maar oogt ook professioneler. Geloof ons, jouw kind voelt dit. En dat zie je.

 

Kriebelt het ook om zelf unieke kaartjes te maken? Ontdek dan onze exclusieve actie

You go!

Deel jouw foto's met ons:

 

@belnbo
#belnbofashion
#belnbofun
#belnbokids

 

XOXO BEL&BO