Tips bij vlekken

Type vlekken Kleurvaste stoffen 60° tot 90° wasprogramma
(40° in geval van katoen)
Stoffen met wasvoorschriften tot max 40° / handwas.
Synthetische stoffen, wol, zijde en soms katoen.
 Parfum Behandel plaatselijk met alcohol of ossegalzeep en was nadien zoals anders Behandel plaatslijk met warme glycerine en spoel ruim met water.
 Verf Reinig onmiddellijk met zuiver, in solvent gedrenkt wit doekje. Behandel de vlek boven een gladde absorberende onderlaag. Om kringen te vermijden bestrooit u de stof met talkpoeder die u uitborstelt zodra de stof droog is. Ingedroogde verfplekken zullen niet meer loskomen. Reinig onmiddellijk met zuiver, in solvent gedrenkt wit doekje. Behandel de vlek boven een gladde absorberende onderlaag. Om kringen te vermijden bestrooit u de stof met talkpoeder die u uitborstelt zodra de stof droog is. Ingedroogde verfplekken zullen niet meer loskomen.
 Hars Behandel met terpentijn of aceton en was zoals anders. Schraap de hars weg, behandel met een ontvlekker. Was indien kringen.
 Bloed Was onmiddellijk in koud water of dep lichtjes in klein beetje waspoeder. Verse vlekken zullen verdwijnen. Voor ingedroogde vlekken, was de stof eerst in bio-actief waspoeder, laat indien nodig een nacht weken.

Kleine eigen bloedvlekken met je eigen speeksel op een doekje doen en erover wrijven.
Was onmiddellijk in koud water of dep lichtjes in klein beetje waspoeder. Verse vlekken zullen verdwijnen. Voor ingedroogde vlekken, was de stof eerst in bio-actief waspoeder, laat indien nodig een nacht weken.

Kleine eigen bloedvlekken met je eigen speeksel op een doekje doen en erover wrijven.
 Tomaat Spoel in lauw water, laat indien nodig een 3-tal uur weken in een bio-actief wasmiddel. Spoel en was normaal. Spoel in lauw water, laat indien nodig een 3-tal uur weken in een bio-actief wasmiddel. Spoel en was normaal.
 Witte wijn
 Onmiddellijk spoelen met koud water. Onmiddellijk spoelen met koud water.
 Kaarsvet  Zie hars.
Zie hars.
 Rode wijn
Absorbeer onmiddellijk met vloeipapier of met zout, spoel en was normaal. Absorbeer onmiddellijk met vloeipapier of met zout, spoel en was normaal.
 Eidooier  Was in een lauwe zeepoplossing. Laat drogen, schraap weg met uw nagel. Behandel met een ontvlekker en  was in lauw water.
 Lippenstift Eerst met een luierdoekje uitwassen en daarna wassen. Eerst met een luierdoekje uitwassen en daarna wassen.
 Kauwgom Kledingstuk in diepvriezer en bevroren kauwgom eraf nemen.