Duurzaam Ondernemen

(H)eerlijke mode

 

Bel&Bo is een 100% Belgisch familiebedrijf dat sinds de geslaagde rebranding in 2010 van een kleine onderneming tot een bloeiend modebedrijf evolueerde. In het hoofdkantoor alleen al werken een vijftigtal werknemers. Toch is het familiale gevoel nooit veraf: talrijke initiatieven zorgen er dagelijks voor dat iedereen zich thuis en betrokken voelt. We investeren in mensen: nu én in de toekomst.
Ben jij fan van trendy Belgische mode die op een duurzame en transparante manier geproduceerd wordt? Lees meer over onze initiatieven.

 

 

Fair Wear Foundation

Fair Wear Foundation

Wij gaan voor (h)eerlijke kledij aan een eerlijke prijs. Sinds december 2014 zijn we lid van het internationale non-profit initiatief Fair Wear Foundation (FWF). Samen met FWF engageren we ons om de werkomstandigheden in de kledingindustrie te verbeteren. FWF beoordeelt onze inspanningen jaarlijks tijdens de Brand Performance Check. Je ontdekt al onze duurzame inspanningen in ons Social Report.

 

 

VOKA

Het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) schept een kader voor onze vele duurzame acties. VCDO helpt ons om continu te verbeteren op ecologisch, sociaal en economisch vlak zodat we onze duurzaamheidsdoelstellingen kunnen halen. We engageren ons om jaarlijks een actieplan te realiseren rond 10 thema’s. Een onafhankelijke commissie evalueert onze inspanningen zodat we steeds verder kunnen groeien.

 

 

Onze goede doelen

Onze goede doelen

Wij verloren ons hart aan deze twee initiatieven. Even voorstellen.

Nationaal: Belgisch Centrum voor Geleidehonden
Sinds 2014 steunen we het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG) dat puppy’s tot blindengeleidehonden opleidt. Tijdens de jaarlijkse Dopjesactie verzamelen onze klanten plastic dopje. Deze dopjes worden gerecycleerd en de opbrengst schenken we aan het BCG. Win-win dus! Spaar jij ook mee?

Internationaal: Banglabari vzw Als lid van Fair Wear Foundation ijveren we voor eerlijke kledij, maar proberen we ook ons steentje bij te dragen aan de levensstandaard van de plaatselijke bevolking. Banglabari verleent microkredieten aan Bengaalse gezinnen zodat zij een duurzame en veilige woning kunnen kopen. Weet je graag meer over dit hartverwarmende initiatief?

 

 

Great Place to Work

Hoewel we pas voor de tweede keer deelnamen aan de wedstrijd Great Place to Work (GPTW), eindigden we toch in de top tien. Een Great Workplace is een werkomgeving waar er vertrouwen is, je trots bent op wat je doet en waar fun niet mag, maar moet! Bel&Bo brengt mensen samen die positief in het leven staan, gepassioneerd zijn door mode en oog hebben voor mekaar. Maak jij ook graag deel uit van onze kleurrijke familie?

Great Place to Work

 

 

Onze duurzame initiatieven

Duurzame initiatieven

Wij streven naar een rooskleurige toekomst voor onze kinderen, kleinkinderen en de volgende generaties. En de toekomst start nu. Ontdek snel onze vele duurzame initiatieven.