HERFSTKORTING Geniet nu van kortingen tot -50%  >

Onze goede doelen

We vinden het belangrijk om enkele goede doelen te steunen die ons nauw aan het hart liggen.
Wij staan 100% achter de visie en missie van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden en Banglabari vzw.

Nationaal: Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Dopjesactie

Dopjesactie
Het is inmiddels een traditie geworden: elk jaar zamelen onze klanten plastic dopjes in voor de Dopjesactie. Met dit initiatief steunen we het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG) in Tongeren.

In het BCG worden puppy’s opgeleid tot blindengeleidehonden voor blinden en slechtzienden zodat zij zelfstandiger kunnen leven én zich sneller en veiliger kunnen verplaatsen.

De ingezamelde dopjes worden verkocht aan plastic verwerkende bedrijven waar ze gerecycleerd worden tot plastic paletten. Win-win dus voor het milieu én het BCG.

“ Voor het BCG is de Dopjesactie een fantastisch initiatief. De winkels van Bel&Bo zijn goed verspreid in heel België. Daardoor heeft iedereen de kans om dopjes in te leveren. Wij kennen zelfs spaarders die hun dopjes een jaar lang bijhouden. Tijdens de Dopjesactie brengen zij hun kleurrijke dopjes dan naar Bel&Bo. Super toch! “ Marketing manager Miek Uyttendale van het BCG

De Dopjesactie 2019 gaat van start in februari. Spaar jij ook mee?

Wist-je-dat…
- Er ongeveer 400 dopjes in 1 kg zitten?
- Er ongeveer 3.400 kg dopjes nodig zijn om een goedgekeurde en geschikte puppy aan te schaffen?
- Er ongeveer 77.500 kg dopjes nodig zijn om een opgeleide en afgeleverde blindengeleidehond te kunnen financieren?

Weet je graag meer over het BCG? > geleidehond.beInternationaal: Banglabari vzw

Banglabari vzw

Bel&Bo steunt Banglabari vzw die - in samenwerking met Wereldfoundation Nederland - microkredieten verleent aan Bengaalse gezinnen zodat zij een duurzaam huis kunnen bouwen.

De lening wordt over een periode van zes jaar terugbetaald aan een rentevoet van 7,5% – een bijzonder laag percentage als je weet dat voor veel leningen in Bangladesh een rentevoet van 20% of hoger geldt.

Na afbetaling van de lening wordt hetzelfde geld weer gebruikt voor een nieuw gezin. Wij zijn overtuigd van dit systeem: het huizenbouwproject helpt de bevolking om zélf te bouwen aan een beter bestaan. Weet je graag meer over Banglabari? > banglabari.be

 

(*) KLEUR & WIN: kleur de kleurplaat in en geef af in een Bel&Bo winkel voor 3 november 2019. Elke ingekleurde tekening maakt kans op één van de 100 prijzen. Elke prijs bestaat uit 4 filmtickets. De winnaars worden op de hoogte gebracht via e-mail en/of telefoon.